Главна страница
ЦАСД - ГАБРОВО


Начало
За нас
Библията
Библия 'on line'
Десетте заповеди
Основни учения
Седмични уроци
Нещо за четене
Кратки разкази
Парадоксът ...
На моето дете
За възрастни
Успешно живеене
Притча
Телевизия
Директно предаване
Архив предавания
Hope Channel
Hope Channel BG
3ABN
Връзки
Български
Чуждестранни
ЦАСД -Габрово
100 години
Богослужения
Адрес
Контакти

ЦЪРКВА НА АДВЕНТИСТИТЕ ОТ СЕДМИЯ ДЕН
ГАБРОВО

ОБРЪЩЕНИЕ

ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪВЕДЕНОТО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ В СТРАНАТА

       Скъпи братя и сестри,
    Вярвам, че всички следим внимателно информацията за разпространението на корона вирус и съпътстващите я социални измерения на проблема. Вирусът все повече засяга страните от Европа и тепърва се очаква неговия пик и в нашата държава. Като църква сме изправени пред взимане на важни решения, които да бъдат продиктувани от здравия разум, упование в Бога и избягване на паниката.
Държавата предприе конкретни ограничителни мерки. Забранени са всички форми на събирания на хора. Заповедта на министъра здравеопазването, Кирил Ананиев, за предприемане на противоепидемични мерки, е със срок на действие до 29 март 2020 г. включително.

    Българският съюз на ЦАСД следи внимателно развитието на обстановката и съдейства както с информация, така и ако е необходимо с решения, с цел подпомагане на процеса по преминаване през вирусната епидемия.

    По-важният въпрос сега е как да живеем като християни в създалата се обстановка? Ето няколко съвета:

  1. Поведението ни да е продиктувано не от страх, а от упование в Бога. Грижите и страхът не помагат, а съсипват имунната система. Като християни знаем, че в свят, изпълнен с грях, идват моменти и на кризи, но ние вярваме в един Бог, Който не само е създал този свят, но ни е изкупил със собствената Си кръв. Апостол Павел ни съветва "Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение" - Филипяни 4:6.

  2. Нека да не забравяме, че точно житейските кризи са моменти, в които сме призовани да потърсим Бог много по-сериозно в молитва, защото има един много по-страшен вирус, наречен грях, който може да бъде преборен само след осъзнаване и изповед.

  3. Църквата на адвентистите от седмия ден е носителка на надежда. Днес хората са притеснени и объркани. Бог ни кани точно в този момент с думите и делата си да носим утеха, подкрепа и увереност. Светът има нужда от нашата вяра.

  4. Нека бъдем отговорни към собственото си здраве и към това на другите. Необходимо е да спазваме висока лична хигиена.

    Във връзка с всичко казано до тук, сме приканени всички да се включим в ден за общоцърковни за страната ни молитва и пост - в неделя, 15 март. Нека посветим този ден на смирено общуване с нашия Спасител и да се молим за болните хора в България и по света, за правителствата, които носят огромна отговорност и за състоянието на нашите църкви. Нека помним, че всяка криза е и възможност.

    Съюзът на ЦАСД в България препоръчва на всички църкви временно да преустановят своите богослужения и църква Габрово се съобразява с това.

От 21 март 2020 год. в телевизионния канал на църквата в YouTube директно ще се излъчват съботното училище и проповедта в часовете за богослужение – от 10:00 до 10:45 и от 11:20 до 12:10 часа.

"А сам Господ на мира да ви дава мир всякога и всякак.
Господ да бъде с всички вас"
- 2 Солунци 3:16.


    Ваш брат в Христос - Васил Георгиев,
    Пастор на ЦАСД - Габрово
    14 март 2020 год. 
  ^ ^ ^
   горе
главна страница  |  за нас  |  богослужения  |  чуждестранни връзки  |  български връзки
online tv  |  адрес   |  контакти
 
Църква на адвентистите от седмия ден - Габрово